Profesorul Ovidiu Băjenaru a murit de Covid-19. Era şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar Bucureşti

Profesorul Ovidiu Băjenaru a fost şeful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar din Bucureşti şi era căutat de pacienţi din toată ţara, datorită rezultatelor miraculoase pe care le avea în tratarea celor mai dificile cazuri. Profesorul Băjenaru era şi doctor în Ştiinţe Medicale, era corespondent al Academiei Române.

Realizatorul Antena 3, Radu Tudor a fost jurnalistul care i-a luat unul din ultimele interviuri profesorului Băjenaru.

„Era un personaj extrem de discret, dar foarte eficient ca medic şi un profesor cu o reputaţie impecabilă. A fost o figură cum probabil se mai întâlneşte astăzi în societatea românească, nu doar în medicină, cu nişte competenţe profesionale uluitoare. Era o enciclopedie de neurologie. A fost preşedintele Societăţii Române de Neurologie şi a rămas preşedinte de onoare. A fost un creator de şcoală de neurologie şi, mai mult decât atât, un medic salvator. Sunt mii de pacienţi care trăiesc în România datorită profesorului Băjenaru.”

„Ceea ce i s-a întâmplat este nedrept. Lupta cu nenorocitul de coronavirus ne răpeşte una din puţinele figuri care reuşea să reziste cu stoicism în faţa atâtor probleme din medicina românească.” – a declarat Radu Tudor.

„A stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire”

Gabriel Diaconu, unul din cei mai apreciaţi psihiatri din Capitală, a scris pe pagina lui de Facebook că profesorul Ovidiu Băjenaru „a stat de încăpățânat ce era la Universitar până nu a mai putut să respire. Abia atunci a acceptat sa meargă la Balș. Era prea târziu…”

„Aceasta este povestea morții profesorului…
Citeste continuarea articolului pe antena3.ro