Protest în Piața Universității: Se cere redeschiderea școlilor

Protestatarii au scandat împotriva guvernanților și solicită ca elevii să revină în banci. Mulţi dintre ei au ignorat măsurile de protecţie Covid-19 şi au venit la protest fără măști de protecție.

Ministrul Educației: 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

Oamenii sunt revoltaţi şi solicită deschiderea scolilor, motivând că România este singura țară europeană care a închis școlile „față în față” în ultimele 9 luni din cele 10 luni scurse de la debutul pandemiei și a venit timpul ca toți copiii să se întoarcă la viata şi școala normală.

„Redeschideți școala normală și anulați urgent legea vaccinării obligatorii și condiționarea desfășurării actului educațional de vaccinarea profesorilor împotriva Covidului! Libertate”, este mesajul pe care protestatarii l-au transmis guvernanţilor.

Potrivit ultimelor date oficiale peste 1 milion de copii români nu au avut accesul la educația online, dreptul la învățătură regăsit în Artic. 32 din Constituția României.

La fața locului se află jandarmii și polițiștii care monitorizează protestul din centrul Capitalei.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro