PSD cere Guvernului să prezinte planul pentru organizarea testării anti-Covid în școli

PSD cere Guvernului să se pronunțe dacă mai are în vedere organizarea testării anti-covid în unitățile de învățământ sau dacă a renunțat cu totul la această abordare. Având în vedere avertismentele specialiștilor privind iminența valului patru al pandemiei, precum și dezastrul din Educație cauzat de perioada nepermis de lungă în care școlile au fost închise, este absolut necesare ca noul an școlar să fie pregătit din timp, astfel încât cursurile să se desfășoare cu prezență fizică, în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al principalului partid de opoziție din România.

Social-democrații susțin că România nu își mai permite să rateze un nou an școlar „din cauza deciziilor haotice și a certurilor din Coaliția de guvernare cu privire la tipul testelor anti-covid care să fie folosite în sistemul de învățământ”.

PSD cere Guvernului să prezinte public, în cel mai scurt timp, ce decizie a luat în această privință și ce măsuri va întreprinde în perioada de vacanță pentru organizarea testării în unitățile de învățământ, după modelul celorlalte state europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro