Reacția Jandarmeriei în scandalul uriaș pe tema fraudării voturilor pentru Primăria Sectorului 1

Jandarmeria a dat un comunicat, în urmă cu puţin timp, în care anunţă cine a cerut desigilarea camerei în care erau sacii cu voturi.

 ”În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1,  Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective.

Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

Aşadar, Jandarmeria precizează că cei care au intrat în acea sală cu sacii de voturi, au intrat la cererea preşedintelui Biroului Electoral din Sectorul 1, iar jandarmul care păzea acea sală a întocmit un dosar de predare-primire a sălii, de fiecare dată când sala a fost desigiliată.

De asemenea, Jandarmeria menţionează că tot ce întâmplă în sală nu intră în atribuţiile Jandarmeriei.

Imaginile de pe camerele desupraveghere vin şi întăresc ideea că alegerile au fost fraudate.

Ele au fost surprinse în noaptea de luni spre marţi, într-un moment în care în Biroul Electoral al Sectorului 1 nu ar mai fi trebuit să aibă acces nimeni.

Cu toate astea pe imagini se vede clar cum mai…
Citeste continuarea articolului pe antena3.ro