Reacția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei după ce Raed Arafat a anunțat că la Sfânta Parascheva vor avea voie doar locuitorii Iașiului

„Este evident că este vizată și această sărbătoare. Noi am luat act de decizia autorităților, am aflat și noi în seara aceasta. În esența ei însă sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie din ziua de 14 octombrie când o vom prăznui pe Sfânta Parascheva sau celelalte slujbe care vor avea loc, desigur la slujba participând doar acei credincioși din municipiul Iași. Pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași îi îndemnăm să folosească timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei să se roage, să postească, pentru o faptă bună.

De exemplu, îi îndemnăm să citească în momentele acelea acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva și avem nădejde că Dumnezeu în aceste situații speciale are și el o abordare mai specială și le va aduce multă mângâiere. Avem convingerea că acești pelerini vor putea veni în alte momente la racla cu sfintele moaște”, a declarat, luni seara, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis luni că organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase va fi permisă numai cu participarea oamenilor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă.

Actualitate

05 Oct, 15:30


Citeste continuarea articolului pe antena3.ro