Se decide soarta HoReCa în Capitală. Prefectul Berbeceanu, aşteptat să anunţe redeschiderea restaurantelor la interior

Decizia va ţine cont de evoluţia ratei de infectare în Capitală. 

Miercuri, acest indicator a coborât sub 3 la mie iar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a spus că va aştepta 48 de ore pentru a constata dacă rata de infectare se menţine sub pragul critic.

În cazul în care se întâmplă astfel, localurile din industria ospitalităţii urmează să se redeschidă la interior, în limita a 30% din capacitate.

Totuşi, decizia nu este una simplă şi a generat deja controverse politice.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus că, în opinia sa, rata de infectare nu are cum să scadă la nivelul comunicat de autorităţi şi că, probabil, de vină este Grupul de Comunicare Specială, care a comunicat date eronate.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a declarat miercuri seara, că nu crede că rata infectărilor este mai mică de 3 la mia de locuitori, aşa cum anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit datelor raportate, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, Capitala rămâne în zona galbenă cu o incidență cumulată a cazurilor la 14 zile la mia de locuitori de 2,69.

Întrebat dacă ştim, de fapt, cât este de răspândit coronavirusul în Capitală, ministrul Sănătăţii a precizat că ştim doar că este răspândit.

„E ridicol de puțin, știm că este răspândit. Nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Europa FM.

În ce condiţii ar urma să funcţioneze restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacol

În condiţiile scăderii ratei de infectare sub 3 la mie şi în conformitate cu prevederile normative în vigoare urmează să fie permisă:

  • – funcționarea cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol, teatrelor și cinematografelor;
  • – redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • – reluarea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro