Un cutremur de 6 grade a lovit India

Seismul de miercuri s-a produs la 10 kilometri depărtare de oraşul Dhekiajuli, din statul Assam, nu departe de graniţa cu Bhutan. 

Mişcarea telurică a fost înregistrată la ora 02.21, la o adâncime de 34 de kilometri, potrivit USGS.

Ministrul Sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma, a postat pe Twitter fotografii în care se văd pagubele, în special clădiri căzute după acest seism.

Până acum nu au fost raportate victime. 

Cutremurul este o nouă lovitură dată Indiei, după ce crematoriile de acolo au rămas fără spațiu, iar pacienții decedați din cauza COVID-19 sunt incinerați în parcuri. Lipsa tuburilor de oxigen a contribuit la un număr de morți record în zonă.

În capitala New Delhi s-a înregistrat recent un număr-record de morți de COVID-19, situație cauzată și de lipsa tuburilor de oxigen în contextul unei variante locale ale virusului, posibil rezistentă la vaccin.

În crematoriul din New Delhi au fost construite încă 27 de ruguri funerare, pentru care s-a folosit lemn de la copacii din oraș, de asemenea alte câteva zeci de ruguri vor fi montate într-un parc din apropiere.

Rudele au fost rugate să ajute la adunarea lemnelor cu care își vor incinera rudele, informează BBC.

Pacienți muribunzi sunt lăsați pe tărgi în afara spitalelor, deoarece nu mai există locuri. Spitatele din India se află într-o situație tragică, recent, instituțiile au cerut ajutorul urgent pentru tuburi de oxigen deoarece mai aveau rezerve pentru a intuba pacienții doar pentru câteva ore.

India este una dintre țările cu cel mai crescut grad de risc și care a înregistrat 17,6 milioane de cazuri de infectări de la începutul pandemiei, iar timp de șase zile, cazurile de infectări s-au menținut la peste 300.000, cu un record de 350.000 de infectări înregistrat într-o singură zi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro