Va fi și România atacată în războiul cibernetic, după Ucraina și Polonia?

NATO au cerut ferm Rusiei să nu invadeze a doua oară militar Ucraina, sa dezescaladeze tensiunile generate in bazinul Marii Negre si sa revina la respectarea normelor dreptului international. Se pare insa ca la Kremlin planul unei agresiuni militare a fost demult pus la punct, iar dialogul cu SUA si NATO de zilele acestea nu reprezinta nici un fel de opreliste pentru a porni un nou val de atacuri, sub diverse forme.

Doua state cruciale pentru relatiile diplomatice si de securitate ale momentului au fost puternic atacate cibernetic in ultimele 24 de ore :

Detalii aici : https://securitynews.ro/atacuri-cibernetice-masive-in-polonia-si-ucraina/

Este un indiciu cat de poate de clar al unui razboi cibernetic masiv lansat din Est asupra Vestului. Componenta hibrida joaca un rol esential in doctrina militara agresiva a Federatiei Ruse inca din 2013, asa cum a declarat inca de atunci generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al Armatei Rusiei.

De altfel, seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov a anticipat atacul prin afirmatia facuta chiar azi : “„Răbdarea noastră – cu Occidentul – s-a încheiat. Am avut foarte multă, am așteptat un răspuns specific la propunerile noastre, acum e timpul ca lucrurile să se miște“.

Si s-au miscat, pe componenta cyber in cadrul razboiului hibrid amplu.

Avand in vedere aceste atacuri, este foarte probabil ca si Romania sa fie tinta unor atacuri informatice ample, pe componenta de razboi cibernetic Est-Vest ce se relanseaza sub ochii nostri.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro