Ziua Z pentru Guvernul Orban. Ce se întâmplă dacă moțiunea de cenzură este adoptată sau respinsă

Ludovic Orban nu se află la prima moțiune de cenzură în calitate de prim-ministru, el fiind demis printr-o procedură identică pe 5 februarie, atunci când moțiunea depusă tot de PSD a fost adoptată cu 261 de voturi.

Seara trecută, premierul a anunțat că moțiunea de cenzură înaintată de PSD nu respectă cadrul constituțional, dar și că este un act total iresonsabil din partea social-democraților având în vedere contextul economic și sanitar prin care România trece în această perioadă.

„PSD și-a dovedit încă o dată originalitatea. În 30 de ani, pentru prima dată au pus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Din punctul nostru de vedere, această moțiune este în afara cadrului constituțional”, a declarat Ludovic Orban.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu, a anunțat la Antena 3 că moțiunea de cenzură este un act de „patriotism”.

Marcel Ciolacu: E suficient cât s-a furat!

„Cea mai mare provocare a românilor este deschiderea şcolilor şi vedem că nici în acest moment, nimeni nu ştie cum se va desfăşura acest eveniment. Nu sunt măşti, nu sunt teste făcute la profesori,  la personalul auxiliar. Părinţii sunt speriaţi de ce se întâmplă. Eu cred că este un act de patriotism în acest moment votarea aceste moţiuni de cenzură şi plecarea acestui Guvern. Cred că e suficient cât s-a furat, cât de prost a fosr gestionată pandemia şi nu numai. S-au strâns mult prea multe în zece luni”, a fost mesajul transmis de președintele PSD.

Totodată, surse din PSD au anunțat deja cine va fi propunerea pentru funcția de…
Citeste continuarea articolului pe antena3.ro