Consiliul Județean Gorj, strategie pentru 2021-2027

Consiliul Județean Gorj va avea o nouă strategie de dezvoltare pentru 2021-2027, dar și un Plan Strategic Instituțional. Aceste documente sunt importante deoarece vizează prioritățile de dezvoltare sectorială și intersectorială ale comunității.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, consideră necesară strategia de dezvoltare a județului pentru următorii ani pentru că așa se pot accesa fonduri europene nerambursabile. Acest document va fi elaborat de o companie de profil.

” Județul Gorj urmează să aibă o Strategie de dezvoltare pentru perioada 2021-2027 și un Plan Strategic Instituțional, documente care urmează a fixa prioritățile de dezvoltare sectorială și intersectorială ale comunității, precum și direcțiile de acțiune pe termen mediu și lung.
În acest context, datorită atragerii unor fonduri europene, a fost semnat Contractul de prestări servicii ce are ca obiect „Elaborarea Strategiei de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional”.
Atât Strategia de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027, cât și Planul Strategic Instituțional vor fi elaborate prin implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea socio-economică a județului Gorj, oferind oportunitatea de a identifica și susține inițiative relevante pentru rezolvarea problemelor comunităților locale, având elemente ce vor viza: mediul economic, sănătatea, asistența socială, învățământul, infrastructura, educația, resursele umane, agricultura, turismul, dezvoltarea capacității administrative, cooperarea inter-instituțională și portofoliul de proiecte propuse. ”, a transmis Cosmin Popescu pe pagina sa de Facebook.

Citeste continuarea articolului pe bizmagazin.ro