Lucrau la negru la două firme din Gorj

Un angajator din municipiul Târgu Jiu, dar și un alt angajator din orașul Rovinari, au primit amenzi în cuantum de  60.000 de lei după ce reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au depistat trei persoane care lucrau fără a avea contracte individuale de muncă.

ITM Gorj a efectuat în total, săptămâna trecută un număr de 66 de controale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 161.500 de lei, din care 26.500 de lei pentru nerespectarea normelor securității și sănătății în muncă și 135.000 de lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă. Totodată, au fost dispuse 124 de măsuri de remediere a deficiențelor.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va efectua controale și în perioada următoare, zilnic, pe întreg teritoriul județului Gorj, privind implementarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARSCoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă“, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articolul Lucrau la negru la două firme din Gorj apare prima dată în BiZ Magazin.

Citeste continuarea articolului pe bizmagazin.ro