Schema de sprijin pentru achiziția certificatelor de CO2 a fost finalizată

Comisia interministerială a finalizat schema de sprijin pentru achiziția certificatelor de CO2 destinată companiilor de energie care utilizează combustibili fosili. Săptămâna aceasta se vor purta ultimele discuții pe tema formei finale a documentului. Acesta va trebui să fie avizat de către Consiliul Concurenței. Schema de sprjin va trebui să reprezinte o formă de susținere a producătorilor de energie și să nu se constituie într-un ajutor de stat.

Există și alte state europene care utilizează astfel de instrumente de susținere a grupurilor energetice pe bază de cărbune. După ce va avea toate avizele necesare documentația va fi trimisă la Guvern. Acesta va aproba un Memorandum. Ulterior, Memorandumul va fi trimis Comisiei Europene spre informare.

Producătorii de energie electrică pe bază de cărbune plătesc sume considerabile pentru achiziția certificatelor de CO2. Este vorba de sute de milioane de euro, cum este cazul Complexului Energetic Oltenia. Acest lucru pune în pericol la un moment…
Citeste continuarea articolului pe bizmagazin.ro