Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Sorin Boza: “ Vom afla soluțiile de decarbonare pe care SUA , cea care emite cea mai mare cantitate de CO2 din întreaga lume, va trebui să le adopte în cel mai scurt timp.”

Începând de luni, 27 ianuarie, la Bruxelles, vor urma două zile de dezbateri importante legate de „tranziția energetică”. Directivele Comisiei Europene pentru un mediu curat, au dat de gândit principalelor țări producătoare de energie pentru a gasi soluții spre o energie verde, curată.

Astfel, pe 27 ianuarie, va avea loc ședința Comitetului Executiv EURACOAL, cât și discuții legate de proiectul CoalTech 2051, un proiect susținut de Comisia Europeană.

“Tranziția energetică” oferă noi provocări, dar și noi oportunități pentru exploatarea cărbunelui în UE – cu emisii mai mici de CO2. Acest proiect de măsuri însoțitoare, susținut de Fondul de Cercetare al UE pentru cărbune și oțel (RFCS), răspunde la imperativele actuale ale politicii UE. Acesta va promova cunoștințele obținute din programul de cercetare RFCS și va împărtăși experiențe cu comunitatea internațională de cercetare. Scopul este de a dezvolta, cu părțile interesate, o agendă de cercetare strategică pentru programul care este aliniat viziunii Uniunii Energetice…
Citeste continuarea articolului pe bizmagazin.ro