Aglomerație la moaște, în pandemie. Unii timișoreni s-au înghesuit fără măsuri de protecție, ca să se roage pentru sănătate

Mii de timișoreni au stat marți la coadă să atingă racla Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş. Zeci de preoţi şi de măicuţe alaturi de enoriași au înconjurat Catedrala Mitropolitană din Timișoara şi s-au rugat pentru sănătate. Unii dintre ei au uitat însă de regulile sanitare.

Cu busoiuc în mână, oamenii au stat cu orele la rând să se roage pentru sănătate. Racla cu sfintele moaște este scoasă din catedrală o dată pe an, iar credincioșii au venit în număr mare să îl cinstească pe ocrotitorul Banatului. Unii dintre ei, însă au uitat de regulile impuse de pandemie.

– Nu se întâmplă nimic dacă sărută oamenii racla și sărutăm noi. Nu are putere pentru că e puterea lui Dumnezeu și mai mare. Nu mi-e frică pentru că e puterea lui Dumnezeu și nu mi-e frică. Mi-e frică de om, dar de Dumnezeu nu mi-e frică.

În replică, cei care respectă regulile de distanțare și poartă mască sunt nemulțumiți de comportamentul celorlalți enoriași.

– Nu e bine, normal că ne e frică și nouă.

– Toată lumea……
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro