Amendă astronomică pentru un director de la Gospodărirea Apelor, după ce și-a pus angajații instituției să lucreze la pensiunea lui

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj a primit amenzi de 144.000 de lei de la Inspectoratul de muncă. Sancțiunile au fost date după ce în curtea unei pensiuni care îi aparține au fost găsiți, la muncă, angajați ai instituției de stat pe care o conduce. Cel în cauză susține că muncitorii erau în concediu și că îl ajutau, colegial.

Un control al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în stațiunea Rânca a găsit șapte muncitori în curtea unei pensiuni. Oamenii nu erau angajați cu forme legale. Mai mult, oficial, sunt angajați ai Serviciului Județean de Gospodărire a Apelor. Iar pensiunea la care făceau reparații aparține directorului instituției. 

Neli Matei, purtător de cuvânt Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj: Angajatorul a fost sancționat cu două amenzi. Una în valoare de 140.000 de lei pentru primirea la muncă a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, iar cea de-a două de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție.

Directorul susține că angajații Direcției de Apă care munceau la pensiunea lui de…
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro