Europa este noul focar COVID-19 al planetei. Cele mai multe cazuri raportate într-o singură zi la nivel global

Europa a devenit noul focar COVID-19 al planetei, după ce a raportat mai multe cazuri decât SUA, Brazilia, India – deținătoarele de până acum ale recordurilor negative. De asemenea, s-au înregistrat cele mai multe cazuri și la nivel global într-o singură zi: aproape 340.000.

Europa a raportat joi 96.996 de cazuri noi, cel mai mare număr înregistrat vreodată în regiune, scrie Mediafax. Acest lucru situează continentul nostru deasupra celorlalte regiuni care dominau până acum acest clasament: SUA, India, Brazilia.

Tot joi s-a înregistrat și cel mai mare număr total de cazuri la novel global – 338.779 în 24 de ore. Precedentul record înregistrat de OMS pentru noi cazuri a fost pe 2 octombrie – 330.340 de cazuri. 

Decesele la nivel mondial au crescut joi cu 5.514, ajungând la un total de 1,05 milioane. OMS a raportat un record de 12.393 de decese pe 17 aprilie, relatează ABC News.

Ca regiune, Europa raportează acum mai multe cazuri decât India, Brazilia sau Statele Unite.

Infecţiile din Regatul Unit au atins niveluri record, cu peste 17.000 de cazuri noi raportate joi. Numărul de cazuri COVID-19 ale Franţei a rămas peste pragul record de 18.000 pentru a doua zi la rând.

Numărul mediu de noi infecţii raportate în Belgia a crescut pentru a şapte zi la rând, iar Germania a raportat cea mai mare creştere zilnică a noilor cazuri din luna aprilie.

Situația în celelalte regiuni

În timp ce India este încă lider în lume la…
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro