Jurnalistă australiană de la televiziunea de stat chineză, reținută fără explicații de autoritățile de la Beijing

O jurnalistă a postului tv China Global Television Network (CGTN), care are cetățenie australiană, este dispărută de mai bine de două săptămâni, anunță CNN. Guvernul australian a primit pe 14 august o notificare oficială din partea Beijingului, conform căreia Cheng Lei se află în detenție în China, fără alte amănunte, a declarat ministrul australian de Externe, Marise Payne. Tensiunile dintre cele două țări s-au accentuat, după ce Australia a cerut o investigație internațională privind originea pandemiei de coronavirus, la care China a răspuns cu sancțiuni economice, mai scrie CNN.

Cheng Lei era vedetă a postului CGTN, redacția internațională a televeziunii de stat chineze CCTV. Jurnalista lucra pentru CGTN din 2012, realizând o emisiune zilnică „Global Business”, făcând interviuri cu personalități importante și paticipând la proiecte editoriale speciale. În timpul liber, Cheng era activă în rândul comunității australiene din Beijing, luând parte la evenimente organizate de Camera de Comerț Australiană.

După ce a fost reținută de autoritățile chineze, a dispărut orice referire la ea de pe site-ul și rețelele sociale ale postului tv, potrivit CNN.

Guvernul australian a primit o „notificare oficială” privind reținerea jurnalistei Cheng Lei pe 14 august,…
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro