Ludovic Orban spune că miniștrii ar trebui să-și facă campanie electorală în timpul liber: Prioritate e activitatea guvernamentală

Premierul Ludovic Orban a declarat că toți miniștrii care candidează la alegerile parlamentare trebuie să-și exercite în continuare prerogativele din domeniile pe care le gestionează iar campania electorală să nu le afecteze activitatea. Acesta a spus că miniștrii ar putea să-și facă campanie în timpul liber.

“Activitatea la nivel guvernamental nu va fi afectată. Miniștrii care își exercită prerogativele, trebuie să-și exercite prerogativele fără să afecteze necesitățile din domeniul pe care îl conduc.

Poate vor merge în timpul liber (în campanie electorală – n.red.), dar în ceea ce privește activitatea miniștrilor și a altor demnitari care sunt candidați, prioritatea este activitatea guvernamentală”, a afirmat liderul PNL.

Orban a anunțat că marți vor fi depuse listele de semnături pentru candidații liberali la nivel național iar miercuri vor fi depuse listele cu cei care candidează.

“Mâine la ora 12.00 vom depune listele susținătorilor listei de candidați a PNL pentru Parlament. Până la ora actuală avem 600.000 de semnături din partea cetățenilor. Evenimentul de depunere a listelor am decis să-l facem la nivel național.

Pe data de 21 vom depune în toate circumscripțiile electorale listele de candidați ale PNL”, a precizat acesta.

La alegerile parlamentare din 6 decembrie candidează toţi miniştrii cabinetului condus de Ludovic Orban, cu excepția ministrului fondurilor europene, Marcel Boloş, şi a ministrului de externe, Bogdan Aurescu.

Editor : Alexandru Costea


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro