Luna mai, cu diferențe de 10-15 grade de la o zi la alta. Mateescu (ANM): Mijlocul săptămânii va aduce o răcire bruscă și grindină

Sfârșitul de săptămână a venit cu temperaturi scăzute, dar și ploi în mare parte din țară. În București au fost sâmbătă scurte reprize de ploaie torențială, iar în unele zone a căzut grindină. Lângă Capitală, în localitatea Chiajna, a fost o ploaie care amintește de precipitațiile de vară, pentru că norii s-au risipit în scurt timp și a apărut, din nou, soarele. Săptămâna următoare, după două zile cu vreme frumoasă, vom avea parte de instabilitate atmosferică miercuri și joi. Weekendul viitor va fi, însă, unul cu temperaturi ridicate.

Elena Mateescu, directorul ANM: „Rămânem în continuare pe o vreme mai răcoroasă în special în N-NV și NE țării, chiar și brumă în depresiunile din estul Transilvaniei, mâine dimineață (duminică – n.r.), pentru că temperaturile vor coborî până la -2, -3 grade Celsius.

Abia luni, marți contăm pe temperaturi în creștere, dar de scurtă durată, pentru că miercuri și joi valorile vor coborî 15-22 grade. Miercuri vorbim de instabilitate accentuată de după-amiază, mai ales joi, când vor fi averse cu descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, izolat grindină.

Weekendul viitor vor fi din nou temperaturi în limite de 27-29 grade în Sud.

Este o primăvară capricioasă. și martie, aprilie și ultima luna confirmă capriciile primăverii. De la un debut de mai cu 30-32 grade, 3 mai a adus valori mai coborâte cu 10-15 grade.

Această evoluție pare să fie semnalul pentru întreaga luna mai, unde vorbim de temperaturi la nivelul unei săptămâni așa cum arată și săptămâna 10-17 mai cu valori mai ridicate în V-NV, mai coborâte în SE și în rest temperaturi normale.

Următoarea săptămână, 17-24 mai, este un semnal pentru temperaturi ușor peste normalul perioadei în cea mai mare parte a țării,

Ultimele două săptămâni vor aduce valori apropiate de normal”.

Editor : Georgiana Marina


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro