Nadal reacționează din nou în scandalul Djokovic: Australian Open e mult mai important decât orice jucător

„Australian Open este mult mai important decât orice jucător”, a spus, sâmbătă, tenismanul spaniol Rafael Nadal, întrebat fiind cum comentează situația în care se află în prezent numărul 1 mondial, Novak Djokovici. Nadal le-a spus ziariștilor că nu este de acord cu ce a făcut sârbul în ultimele săptămâni și a transmis că turneul „va fi extraordinar cu sau fără el”. 

„Australian Open va fi extraordinar cu sau fără el”, le-a declarat numărul 6 mondial ziariştilor la Melbourne Park, cu două zile înainte de statul acestui turneu de Mare Şlem.

„Cred că s-a ajuns prea departe. Sincer, sunt puţin obosit de această situaţie, pentru că eu cred că este important să vorbim despre sportul nostru, deşi ştiu că tenisul nu contează în comparaţie cu ceea ce ne confruntăm acum. Tenisul este doar un sport, divertisment pentru oameni. Dacă există o soluţie, iar soluţia este vaccinul, atunci trebuie să fim vaccinaţi pentru bunăstarea tuturor şi pentru sănătatea sportului nostru”, a spus Nadal.

Citește și: Rafael Nadal a catalogat scandalul în care este implicat Djokovic drept „un circ”

Djokovic a fost trimis din nou într-un centru de detenţie în oraşul Melbourne, după ce viza i-a fost anulată pentru a doua oară de guvernul australian, care susţine că jucătorul nevaccinat împotriva Covid-19 constituie un pericol public, transmite AFP.

Acest nou episod dintr-o saga care a început pe 5 ianuarie, când Djokovic a fost blocat pe aeroportul din Melbourne, face din ce în ce mai puţin probabil ca sârbul în vârstă de 34 de ani să participe la Australian Open, ce începe luni. Djokovic caută o a 10-a victorie în acest turneu, care ar fi un al 21-lea titlu de Grand Slam, un record, scrie AFP, citată de Agerpres.

Nadal a spus și că îl respectă pe Djokovic „ca om, desigur, şi ca sportiv, fără nicio îndoială”.

„Fiecare îşi alege drumul. Îl respect cu adevărat, chiar dacă nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele două săptămâni”, a adăugat spaniolul.

Editor : A.A.


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro