Noi detalii despre jaful de la bancomatele din Otopeni: Autorii purtau măști sanitare. Ce este metoda „pizza slide”, folosită de ei

Autorii atacului cu explozibil la două bancomate din Otopeni aveau fețele acoperite cu măști chirurgicale și erau îmbrăcați în pelerine verzi când au comis atacul. Anchetatorii au stabilit și metoda folosită pentru a arunca în aer bancomatele: așa-numita „pizza slide”, adică introducerea materialului exploziv prin fanta pentru bani a bancomatului și care îi permite autorului să se îndepărteze înainte de explozie.

„Părerea mea este că aveau niște măști din acestea folosite de marea majoritate a populației, pentru uz medical”, aspus Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale, într-o conferință de presă.

Polițiștii au deja suspecți în acest caz și așteaptă rezultatele expertizei criminalistice pentru a vedea ce substanțe explozive au fost folosite.

Gheorghe spune însă că această metodă de furt nu este una des folosită în România.

„La nivel național, spargerile sau furturile din bancomate cu explozibil nu sunt un fenomen. De la începutul anului avem 5 cauze și a 6-a e cea de ieriNu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă. Sunt 5 cauze în 9 luni de zile și în…
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro