Raed Arafat: Nu sunt discuții despre noi restricții, oamenii să le respecte pe cele existente

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat vineri, după ce cele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România, că nu există discuții pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare, însă a îndemnat populația să respecte restricțiile existente, pentru că acestea previn răspândirea chiar și a noii tulpini coronavirus.

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există deja” a afirmat șeful DSU.

Întrebat despre posibilitatea apariției noii tulpini Covid-19 în România, Șeful DSU a spus că este de așteptat să apară și în țara noastră, făcând apel încă o dată ca oamenii să respecte măsurile în vigoare.

„Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, probabil,  dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a declarat Raed Arafat.

Noua variantă a coronavirusului a apărut inițial în Marea Britanie, iar ulterior, a fost confirmată de țări precum Italia, Olanda, Danemarca sau Australia. 

Şeful DSU a fost prezent vineri, alături de şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, la sosirea primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 în România, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Editor : I.C


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro