Scandal după protest, între un polițist nervos și un tânăr. „Afli unde stă și-i dai teroare, îi pui cu «Te omor» și lumânări la poartă”

Cea de-a patra seară de proteste a adus și incidente la Târgu Jiu. Mai mulți tineri participanți la miting au vrut să râmână pe străzi și după ora 22:00. Au fost găsiți însă într-o parcare, de o patrulă a Poliției care le-a cerut să meargă acasă. După o discuție mai lungă între oamenii legii și tinerii protestatari, unul dintre polițiști și-a ieșit din fire. 

Polițist: Am ajuns sa ma rog de tine si nu mai ridica vocea. 
Tânăr: Da nu ridic vocea.
Polițist: Am zis să nu mai vorbești. Bă, nu mai vorbi! Bă, tu n-auzi? Acuma te încalec. Lipsa asta de respect de la niște ciufuți.

După acest incident, tânărul la care se răstește polițistul a apelat la prietenii săi ca să-l răzbune, într-o conversație purtată pe o rețea socială.

Prieten: Te ard cu amenzi, cu vrajeli, cu «alea, și tre’ s-o lași ca el până îl prinzi. Și afli unde stă, sau afli Facebook-ul lui, și-i dai teroare… sau îi pui cu te omor! și lumânări la poartă.

Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj face acum cercetări atât în privința mesajului de instigare al tânărului, cât și a comportamentului pe care l-a avut polițistul după protestele de ieri.

Polițist, IPJ Gorj: Având în vedere aspectele semnalate în spațiul public, conducera IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări, urmând a fi dispuse măsurile corespunzătoare.

Tânărul implicat în incidentul de la Târgu Jiu are 20 de ani. Anul trecut a fost cercetat de polițiști pentru furt.

Editor : Liviu Cojan


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro