Tătaru face apel la părinți să-și vaccineze copiii. „Sunt boli pentru care există soluții, spre deosebire de SARS Cov 2”

Ministerul Sănătății face un apel la părinți să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor.

Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,citat de un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19, se arată în comunicat.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 – 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea î<span…
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro