Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, reținut în dosarul certificatelor false de vaccinare de la centrul Neghiniță

Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, implicat în dosarul de falsificare a certificatelor de vaccinare, a fost reținut pentru 24 de ore. Mai mulți angajați ai centrului Neghiniță, administrat de Primărie, sunt bănuiți că modificau adeverințele unor persoane care se imunizau, iar apoi le vindeau celor care nu voiau să facă vaccinul.

Zeci de polițiști au descins, joi la prima oră, la Centrul de Vaccinare Neghiniță, din Sectorul 2 al Capitalei. Aveau suspiciuni că acolo se falsifică adeverințe de vaccinare.

Polițiștii au ridicat documente și calculatoare, care urmează să fie perchiziționate informatic. Primăria a sesizat poliția în august, după ce mai mulți cetățeni au reclamat că nu pot să își scoată certificatul verde.

Ciprian Romanescu – purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: „Au înlocuit datele persoanelor vaccinate cu cele ale unor persoane nevaccinate, în scopul obținerii pentru aceștia din urmă de certificate verzi”.

În Sectorul 2 sunt cinci centre de vaccinare împotriva COVID-19, după închiderea Centrului Neghiniță. La toate e coadă de mai bine de o săptămână.

În toată țara sunt peste 200 de anchete în curs care vizează suspiciuni de vaccinare fictivă sau de falsificare a unor adeverințe.

Editor : G.M.


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro