USR: Modificările toxice introduse de PSD-ALDE aruncă România într-o nouă criză economică

Uniunea Salvaţi România susţine că rectificarea bugetară adoptată marţi cu „modificări toxice” introduse de PSD-ALDE aruncă România „într-o nouă criză economică” şi va însemna fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie „împrumuturi împovărătoare”, deficit şi inflaţie, se arată într-un comunicat USR, potrivit Agerpres.

„Rectificarea bugetară, adoptată astăzi cu modificări toxice introduse de PSD-ALDE, nu face altceva decât să arunce România într-o nouă criză economică, în ciuda eforturilor depuse în ultima perioadă pentru evitarea ei. Iresponsabilitatea politică a PSD este cu atât mai mare cu cât, ţinând cont de modul în care a impus modificările la rectificarea bugetară, există serioase semne de întrebare cu privire la constituţionalitatea legii adoptate astăzi de Parlament. Nu le poţi spune pensionarilor că vrei să le majorezi pensiile cu 40% când ştii bine că ai făcut astfel încât legea să fie neconstituţională”, mai susțin cei din Uniunea Salvați România.

Conform USR, majorarea pensiilor ar genera un minus de zeci de miliarde de lei în bugetul statului.

„Nu poţi să-i păcăleşti că vrei să le creşti pensiile când propriul tău ministru de Finanţe pleda, când era în funcţie, pentru amânarea majorării, conştient fiind că…
Citeste continuarea articolului pe digi24.ro