Aeroportul Otopeni anunţă că exproprierile pentru noul terminal au intrat în linie dreaptă, despăgubiri totale de 236 de milioane de lei

Aeroportul Otopeni a anunţat joi că exproprierile pentru noul terminal, cel de-al doilea al aeroportului, au intrat în linie dreaptă, fiind în curs de finalizare ultimele formalităţi anterioare plăţii despăgubirilor către expropriaţi, anunță News.ro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroportul, a precizat, la solicitarea News.ro, că totalul despăgubirilor este de 236 milioane de lei, din care 102 milioane lei pentru proprietăţi din Otopeni şi 133 milioane lei pentru Tunari, bani care ar urma să ajungă la 969 proprietari cărora li s-au verificat dosarele.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti va avea un nou terminal de pasageri, parte dintr-un proiect de dezvoltare ce va cuprinde şi o platformă, sistem de căi de rulare, drumuri de acces, parcări şi clădiri, investiţie totală estimată la peste 1 miliard de euro.

Noul proiect va fi practic cel de-al doilea terminal al aeroportului şi se va afla la o distanţă de câteva sute de metri de actualul terminal. Durata de realizare a investiţiei ar fi de cinci ani. (Foto: Aeroportul Otopeni / companie)

Citește tot articolul pe News.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro