Alexandru Rafila: Nu văd posibilă tehnic testarea tuturor bucureștenilor

”Din punct de vedere tehnic nu văd posibilă o astfel de testare şi nici utilitatea nu este foarte clară pentru că la mulţi oameni testarea este negativă, să spunem, iar peste 2-3 zile se îmbolnăvesc”, a declarat joi la TVR Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

El a făcut această declarație în replică la inițiativa lui Victor Costache, ministrul demisionar al Sănătății, care anunțase miercuri la Pro TV că va începe o campanie masivă de testare a tuturor bucureștenilor.

”Deci cel mult putem avea o radiografie în momentul testării, dar nu o imagine de ansamblu… Eu nu cunosc acest proiect, am aflat din presă. Din punct de vedere logistic, mi se pare greu de crezut că poate fi făcut în scurt timp”, a mai spus Rafila.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Capitalei.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedicate combaterii epidemii.

FOTO: Salvați Copii România/ Marian Mocanu


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro