Alte 228 de persoane acuzate de legături cu mișcarea lui Gullen, arestate în Turcia deși au trecut 4 ani de la tentativa de lovitură de stat

Procurorii turci au emis, marți, mandate de arestare împotriva a 228 de persoane, acuzate de implicare în tentativa de lovitură de stat din 2016, transmite agenția de știri Anadolu. Suspecții sunt din rândurile armatei și din cadrul ministerului justiției. Dintre militarii suspecți, 101 sunt ofițeri activi.

Dintre cei arestați din rândurile ministerului justiției, 71 de persoane sunt suspectate că susțin mișcarea clericului Fethullah Gullen. 33 dintre cei 71 sunt încă angajați în minister.

Context

În iulie 2019, autorităţile turce au arestat încă 176 de militari suspectaţi de legături cu reţeaua condusă de clericul Fethullah Gulen, considerat de Ankara organizatorul puciului eşuat din iulie 2016.

Printre cei reţinuţi sunt mai mulţi ofiţeri superiori; suspecţii provin din toate categoriile de arme – trupele terestre, forţele aeriene şi marina, a precizat marţi procuratura din Istanbul.

Gulen, stabilit în SUA, neagă orice implicare în tentativa de lovitură de stat. În ultimii trei ani, au fost arestaţi preventiv…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro