Asociaţii ale magistraţilor: “Ar putea urma un val de pensionări în Justiţie pe fondul incertitudinilor privind pensiile de serviciu. Procesele se vor lungi şi mai mult”

Procurorii şi judecătoriii ar putea ieşi masiv la pensie în perioada următoare pe fondul incertitudinilor privind pensiile speciale, atrag atenţia asociaţiile profesionale ale magistraţilor.

Deja, numai după ce, pe 28 ianuarie, Parlamentul a votat desfiinţarea pensiilor speciale pentru judecători şi procurori, şeful statului a semnat decretele de pensionare pentru 13 magistraţi. Numărul celor care ar putea ieşi la pensie ar putea fi însă mult mai mare. Potrivit CSM, 700 de magistrati, 454 de judecători şi 256 de procurori, sunt pensionabili de la 1 ianuarie 2020 pentru că au împlinit vechimea de 25 de ani. Aceştia ar putea părăsi brusc sistemul.

„Nu neapărat este vorba de sperietură, cât este vorba de lehamite. Acelaşi lucru s-a întâmplat în 2017 cu Poliţia, s-a anunţat cu o perioadă înainte că se va modifica legea şi li s-a dat 3 luni pentru a ieşi la pensie, situaţia noastră este cumva similară chiar dacă timpul este…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro