Blocaj pe Transalpina şi la Rânca din cauza aglomeraţiei/ Șef Salvamont: Foarte mulţi nici nu au mai ajuns în Rânca, s-au oprit unde au găsit zăpadă. Era un şir de maşini parcate de opt kilometri

Mii de maşini au rămas blocate în weekend pe cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, din cauza aglomeraţiei din zona montană Rânca, judeţul Gorj. Staţiunea a fost arhiplină şi nu au mai existat locuri de parcare, scrie Adevărul.ro

Din cauza haosului, turiştii au parcurs o porţiune de 20 de kilometri în aproximativ două-trei ore sau chiar mai mult. Unii dintre aceştia, care nu aveau rezervări la cabanele şi pensiunile din zonă, au făcut cale întoarsă.

„Dacă nu aveam rezervare făcută, ne-am fi întors. Nu ar fi avut rost să pierdem o jumătate de zi în maşină. Circulaţia este infernală. Am mai fost la Rânca şi în alţi ani, dar nu am mai văzut aşa ceva, un asemenea haos. Autorităţile trebuie să facă mai multe pentru turişti“, a spus un turist venit din Horezu.

Un bucureştean spune că nu se aştepta ca aglomeraţia să fie mai mare decât pe Valea Prahovei: „Am fugit de aglomeraţia de pe Valea Prahovei şi am găsit o aglomeraţie şi mai mare la Rânca.

Trebuie ca autorităţile să facă ceva în această privinţă. Nu există locuri de parcare şi de asta se întâmplă acest calvar şi se circulă bară la bară pe aşa de mulţi kilometri“.

Maşini parcate pe opt kilometri Parcarea cu plată din Rânca şi toate locurile de pe marginea drumului principal şi a străzilor din interiorul staţiunii au fost sufocate de maşini.

Mulţi şi-au lăsat maşinile pe unde au putut. Şirul de maşini parcate se întindea pe opt kilometri înainte de intrarea în Rânca.

„Oamenii au vrut să se bucure de zăpadă, mai ales că sunt puţine zone în ţară unde există. Staţiunea este atractivă. Toate parcările au fost pline şi s-a depăşit cu mult capacitate. În Rânca s-au aflat între 8.000 şi 10.000 de turişti. Foarte mulţi nici nu au mai ajuns în Rânca şi s-au oprit unde au găsit zăpadă. Era un şir de maşini parcate de opt kilometri“, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, care este şi reprezentantul salvamontiştilor români.

Citește integral pe Adevărul.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro