BREAKING Partenera lui Cătălin Hideg, arestată într-un dosar cu deșeuri periculoase. Hideg a vândut statului 1,7 milioane de măsti printr-o firmă de alcool

Adina Mara Mihai, patroana unei firme care gestionează deșeuri medicale, a fost arestată preventiv miercuri de Judecătoria Cornetu într-un dosar privind deșeurile, potrivit deciziei publicate pe portalul justiției. Adina Mara Mihai este parteneră de afaceri și a fost director într-una dintre firmele lui Cătălin Hideg, omul de afaceri care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție.

Cătălin Hideg ar fi plecat în Dubai împreună cu omul de afaceri Cristian Burci, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Procurorii Parchetului Cornetu au făcut percheziții miercuri și au cerut judecătorilor arestarea Adinei Mara Mihai, acuzată de două infracțiuni în dosarul deșeurilor. Ea este asociat unic al firmei Mediline Exim SRL, firmă care a încheiat 220 contracte de achiziții publice in valoare totală de 3,3 milioane lei, potrivit portalului Confidas.

Ea apare pe site-ul firmei Sanimed, controlată de Cătălin Hideg, ca director. Reporterul G4Media.ro a sunat la numărul de telefon indicat pe site. O persoană care s-a recomandat drept secretara Adinei Mara Mihai a spus că aceasta nu mai lucrează la Sanimed.

În aprilie 2020, publicația Buletin de București a scris că Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș a încheiat un contract de peste 2 milioane de lei pentru servicii de colectare, transport și eliminare deșeuri periculoase și chimice, câștigătoarele contractului fiind firmele Mediline Exim, condusă de Mihai Adina Mara, și Stericycle Romania.

O investigație din 2016 a publicației locale NePasaDeGalati.ro arăta că firma controlată de Adina Mara Mihai, Mediline Exim, nu respecta legislația în privinaț transportului și gestiunii deșeurilor medicale periculoase colectate din județele Galați și Brăila. O mașină plină cu deșeuri medicale periculoase colectate din cele două județe a ajuns la șoferul său acasă, în localitatea giurgiuveană Ianculești, deși automobilul plin cu deșeuri trebuia să urmeze o rută prestabilită de ISU și să ajungă la incineratorul unde deșeurile trebuiau eliminate definitiv în maxim 24 de ore. Citește aici investigația completă.

De remarcat că Adina Mara Mihai a devenit un jucător important și pe piața testelor rapide pentru depistarea Covid. Trei sectoare din București au achiziționat teste peste prețul pieței de la Medicamed Market SRL, firmă deținută de partenera lui Cătălin Hideg, potrivit Buletin de București.

Cine este Cătălin Hideg. Un om de afaceri ce face parte dintr-o aripă a masoneriei și a fost doctorand la Academia SRI, este cel care controlează afacerea prin care o firmă de distribuție de băuturi alcoolice și mâncare, înființată în 2019, va furniza statului român 1,7 milioane de măști de protecție. Mai precis, firma Romwine & Cofee SRL din Giurgiu a câștigat procedura de achiziție inițiată de în 11 martie de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) pentru echipamente de protecție. Romwine & Cofee SRL este distribuitor al grupului Sanimed International Impex, după cum a recunoscut Hideg într-o intervenție la B1 TV.

Prețurile la care a câștigat licitația? 21,9 lei pentru o mască certificată FFP2 și 31,9 lei pentru o mască certificată FFP3. Potrivit unei investigații Recorder, prețurile sunt semnificativ mai mari decât cele la care unele spitale au făcut achiziții pe cont propriu.

Patronul grupului de firme Sanimed, din care face parte și nou-înființata Romwine & Cofee SRL din Giurgiu, controlată de o bucătăreasă de la restaurantul deținut de grup, va distribui aceste măști achiziționate din Turcia, potrivit unui comunicat al Sanimed citat de HotNews.ro.

Compania Sanimed International Impex S.R.L. a încheiat nu mai puțin de 16.290 contracte de achiziții publice cu autorități și instituții ale statului român, in valoare totală de 85 de milioane de lei, potrivit portalului Confidas, specializat în furnizarea de informații despre companiile înregistrate în România. Achizițiile merg de la echipamente sanitare de câteva sute de lei la contracte de 18 milioane de lei (reactivi, consumabile si materiale de laborator pentru Institutul Oncologic Alexandru Trestioreanu) sau 16 milioane de lei (reactivi pentru identificarea si testarea chimiorezistentei Mycobacterium tube pentru Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”).

O investigație realizată de Libertatea arată că patronul grupării de firme, Cătălin Hideg, a fost doctorand la Academia Națională de Informații (ANI) a SRI. Hideg a făcut afaceri la nivel internațional, inclusiv cu nepotul lui Fidel Castro. Astfel, în 2011, firma a încheiat un parteneriat cu o companie condusă de Jose Antonio Fraga Castro pentru a distribui pe piața locală un medicament naturist folosit în tratarea cancerului.

Hideg, care este și membru al unei loje masonice, a candidat în 2012 pentru un loc de deputat din partea partidului lui Dan Diaconescu, dar nu a reușit să intre în Parlament, potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Foto: Cătălin Hideg / Sanimed

În curs de actualizare


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro