Burduja, președintele PNL sector 1: Contractul cu Romprest poate fi renegociat / Primăria expune cetățenii sectorului la un imens risc în justiție

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat, vineri, la RFI, în contextul conflictului dintre primarul Clotilde Armand și firma de salubritate Romprest, că se poate ajunge la o renegociere a contractului. Burduja a mai spus că ”dacă nu suntem atenți, Primăria expune cetățenii Sectorului 1 la un imens risc în justiție. Sunt penalități de ordinul a zeci de milioane de euro, pe care riscăm să le plătim, deci lucrurile trebuie făcute ca la carte”.

Amintim că primarul Clotilde Armand vrea rezilierea contractului cu Romprest, pe care îl consideră păgubos, însă liberalii nu o susțin în acest demers de a renunța complet la serviciile companiei. Premierul Florin Câțu s-a pronunțat pentru respectarea contractului de către ambele părți iar prefectul nu a declarat starea de alertă cerută de primar pentru a putea contracta alt serviciu de salubritate.

Președintele Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat, la RFI, că o renegociere a contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest poate fi luată în calcul: ”Eu cred că acest contract poate fi renegociat și soluția este o mediere. Avem mai multe variante aici. Putem merge înainte la război, să continuăm acest show mediatic și eu cred în bună măsură de imagine, dar riscăm foarte mult ca în instanță, Primăria să fie în culpă, pentru că și acel contract probabil e scris destul de bine și se și vede de altfel cât de greu este să fie reziliat sau putem să ne așezăm la o masă a dialogului, transparent, cu presă, cu societatea civilă, cu experți din zona academică și să fie găsită o soluție corectă pentru ambele părți”.

Întrebat dacă PNL își reproșează ceva din acest conflict, ținând cont că e vorba de un contract semnat în 2008 de fostul primar liberal Andrei Chiliman, Sebastian Burduja a răspuns: ”Nu văd ce ni se poate imputa, atât timp cât implementarea acestui contract este apanajul primarului (…). Eu nu l-am cunoscut în viața mea pe domnul Chiliman, nu îl cunosc pe acest domn. A ni se imputa acum o decizie validată până la urmă în instanță, până acum cel puțin, mi se pare doar o tactică electorală, nimic mai mult”. (Sursa: RFI )

Citește și

Primăria Sector 1 publică integral decizia Curții de Apel care a anulat în 2008 întreaga procedură de achiziție a serviciilor de salubritate / Armand: Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro