Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Carantină în trei secții de la spitalul din Sfântu Gheorghe. S-a început decontaminarea spitalului

Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, respectiv Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Sala de naşteri, au fost plasate duminică în carantină, în urma unor suspiciuni de contaminare cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Covasna, măsura a fost dispusă de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DSP) în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

”Pacienţii internaţi rămân pe perioada carantinei pe secţiile amintite, sub supraveghere medicală permanentă. Momentan nici aceştia şi nici personalul medical de pe secţii nu prezintă simptome care ar da bănuieli de infectare cu COVID19-coronavirus. DSP Covasna a prelevat şi va preleva probe de la persoanele implicate, potrivit metodologiei valabile astăzi, de testare a persoanelor”, menţionează sursa citată.

Conducerea instituţiei a dispus ca toţi pacienţii cu patologie obstetrică-ginecologie să fie redirecţionaţi către Spitalul Municipal Târgu Secuiesc.

De asemenea, a fost demarată o anchetă epidemiologică amplă, cu durată de cel puţin 48 de ore la nivelul instituţiei şi s-a luat „măsura decontaminării imediate a spitalului”.

„În perioada următoare, măsurile ce urmează a fi luate vor fi în privinţa reintegrării personalului medical şi luarea tuturor deciziilor în privinţa pregătirii în continuare a spitalului la primirea pacienţilor COVID-19. Atragem atenţia celor care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajaţii secţiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile şi să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziţie de autorităţi: ISU Covasna: 0755-740 427 DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426”, se mai arată în comunicat.

Foto: Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe/ Facebook


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro