Coadă la Institutul Regional de Oncologie din Iași, unde sute de pacienți vin zilnic pentru tratamente și testare

Zeci de oameni se înghesuiau, luni dimineață, la intrarea în Institutul Regional de Oncologie din Iași, unde sute de pacienți vin zilnic pentru tratamente și testare.

Mirela Grosu, managerul institutului, a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că zilnic vin la IRO Iași circa 400 de pacienți pentru tratamente și internare și încă 200 pentru testare PCR înainte de diversele tratament.

La institutul onclogic din Iași sunt tratați pacienți din toate județele Moldovei și din Republica Moldova.

„Dimineața, pacienții trebuie să treacă prin triajul epidemiologic, apoi sunt repartizați la analize, la cabinetele de ambulatoriu, la internări. Au fost sărbătorile de iarnă și o parte din pacienți au amânat. Lunea în general e mai aglomerat. Este aglomerat dimineața, jumătate de oră – o oră. Încercăm să facem față fluxului de pacienți, să facem astfel încât să se respecte circuitele”, a explicat mirela Grosu.

Acesta a precizat că trajul pacienților care vin la institut este asigurat de 7-8 persoane, însă este o singură intrare, trebuie respectate circuitele epidemiologice, însă numărul de spații nu s-a modificat în ultimul an, în schimb numărul de pacienți a crescut.

sursa foto: captură video


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro