Colectiv a câștigat Premiul Grierson, cel mai prestigios premiu britanic pentru film documentar

Colectiv a câștigat Premiul Grierson, cel mai prestigios premiu britanic pentru film Documentar, anunță producătorii pe pagina de Facebook.

Premiul a fost acordat producătorilor şi scriitorilor filmului: Alexander Nanau, Antoaneta Opris, Bianca Oana, Hanka Kastelicova şi Bernard Michaux.

Producătorii Colective anunță că dedică acest premiu Grierson ”unei campioane feroce la film documentar, prietena și susținătoarea noastră, regretata Diane Weyermann!”

„Colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuale.

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Oscar, dar nu a reușit să câștige la niciuna dintre cele două categorii la care a fost nominalizat: Cel mai bun documentar și cel mai bun lungmetraj străin.

Filmul Colectiv regizat de Alexander Nanau a câștigat Premiul Publicului LUX ediția 2021, acordat de Parlamentul European și de Academia Europeană de Film.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro