Consiliul Elevilor București: Se observă cu ușurință lipsa de pregătire a cadrelor didactice pentru a livra conţinuturi în mediul online

Consiliul Municipal al Elevilor Bucureşti, structura de reprezentare a tuturor elevilor din capitală, avertizează că profesorii nu asigură pregătire în mediul online pentru toate materiile școlare, mai ales în cazul elevilor din ultimul an de liceu.

„Consider că este regretabil faptul că, nici măcar în Capitală, elevilor nu li se răspunde adevăratelor nevoi. Mii de elevi aflaţi în clasele terminale vor susţine, într-o situaţie de criză, Evaluarea Naţională sau examenul de Bacalaureat. Se poate observa cu usurinţă o defectuoasă lipsă de comunicare, cât si reacţie, a instituţiilor ce au ca scop buna desfăsurare a actului educaţional. Facem apel către Ministerul Educaţiei si Cercetării, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti si conducerile unităţilor de învăţământ, deoarece acum este necesar, mai mult decât niciodată, ca problemele cu care se confruntă beneficiarii direcţi ai actului educaţional să fie rezolvate”, susține Antonia-Karina Caramihai, președinte al Consiliului Municipal al Elevilor Bucuresti.

„În unele unităţi de învăţământ, precum Liceul Tehnologic Constantin Brâncusi, nici chiar elevii aflaţi în an terminal nu sunt pregătiţi în mediul online la toate materiile la care vor susţine examenul de Bacalaureat, desi acesta va fi organizat în mai puţin de două luni”, se arată în comunicatul transmis de Consiliului municipal al Elevilor București.

Reprezentanții organizației arată că în ultimele zile au primit mai multe sesizări de la școli și licee bucurește, și că autoritățile, inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București, se dovedesc impasibile în fața problemelor semnalate.

„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a diseminat în unităţile de învăţământ preuniversitar un chestionar privind percepţia elevilor asupra activităţilor zilnice în perioada de izolare în casă. Elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări, două dintre acestea făcând referire la cât de utile consideră ei a fi orele desfăsurate în mediul online. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti a primit numeroase sesizări din partea beneficiarilor direcţi ai actului educaţional, observându-se cu usurinţă lipsa de pregătire a cadrelor didactice pentru a livra conţinuturi în mediul online”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Una dintre sesizări vine de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncusi”:  „Dacă nu primim acest ajutor la toate materiile, vom ajunge ca în ziua examenului să ne simţim neputinciosi și să esuăm. Şcoala online este pentru noi, elevii, să fim ajutaţi, să fim pregătiţi pentru examenele următoare. Şcoala online nu se face doar trimiţând lecţiile si atât. Elevii au nevoie de îndrumare, de explicaţii. Avem nevoie să se ia măsuri. Noi, elevii, avem nevoie de ajutor din partea profesorilor, altfel cum vom putea sa trecem cu brio peste examen?”

În majoritatea cazurilor, elevii sunt nevoiţi să copieze lecţii în caiet, fără a primi alte explicaţii din partea profesorilor. Chiar și acum, la mai bine de șapte săptămâni de la suspendarea cursurilor, încă există elevi sau cadre didactie care nu pot participa sau susţine ore în mediul online, deoarece nu deţin dispozitivele necesare. Astfel, solicităm Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucuresti să monitorizeze desfăsurarea activităţii în mediul online, astfel încât actul educaţional să nu fie prejudiciat – transmite Consiliul Elevilor.

Sursa Foto: Facebook/Consiliul National al Elevilor


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro