Construcția uzinei Tesla din Germania, întreruptă temporar în urma unei decizii în instanță la sesizarea unui grup ecologist

Construcția uzinei Tesla din apropierea orașului Berlin a fost oprită în urma unui demers ecologist, după ce un tribunal local din landul Brandenburg a decis că defrișarea unei suprafețe de câteva zeci de hectare de pădure este ilegală, conform Automotive News Europe.

Decizia instanței vine după numeroase sesizări și proteste legate de influența constr Grupul ecologist ”Gruene Liga Brandenburg” (”Liga Verde din Brandenburg”)

Context

Constructorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa, care urmează să fie amplasată în apropiere de Berlin.

Potrivit unor surse din interiorul guvernului landului Brandenburg citate de DPA la sfârșitul anului trecut, în prima fază, viitoarea uzină Tesla ar urma să aibă 3.000 de angajaţi, însă după expansiune cifra ar putea ajunge la 8.000 de angajaţi. Lucrările de construcţia la viitoarea uzină ar urma să înceapă în primul trimestru din 2020,…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro