Cozi la frontierele Bulgariei cu Grecia după ce vameșii greci au reînceput să scaneze pașapoartele. Cele trei vămi, tranzitate de românii care merg în Grecia cu mașina

Ministerul Afacerilor Externe a publicat o alertă de călătorie în care îi anunță pe cetățenii români care vor să călătorească în Grecia că există riscul de formare a cozilor la trecerea frontierei cu Bulgaria (punctele de frontieră Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza și Svilengrad – Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România) către destinațiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora, arată Ministerul de Externe.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgență ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Foto: G4Media.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro