Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Cum funcționează taxele de intrare în marile orașe din Europa. Câteva exemple: Stockholm, Berlin, Barcelona, Milano, Paris și Londra

Primarul general Gabriela Firea a anunţat miercuri introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

O idee care nu este nouă nici în Europa, dar nici în România, cu diferența că la noi a rămas la această fază și nu s-a aplicat niciodată. În plus, în București taxa ar putea avea un caracter discreționar, aplicându-se doar mașinilor care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov, ceea ce reprezintă o diferență importantă față de majoritatea orașelor europene.

De asemenea, proiectul lansat în dezbatere miercuri la București presupune ca mașinile Euro3 să poată totuși intra în oraș, contra unei taxe, în timp ce alte administrații din Europa pun mai degrabă accentul pe eliminarea poluării decât pe taxarea cetățenilor.

Taxa de congestie în Europa

Și în alte orașe europene, ideea s-a aplicat cu…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro