Cum se vor schimba obiceiurile alimentare ale europenilor

Consumatorii europeni sunt tot mai pretențioși în legătură cu alimentele ajunse pe piață și se orientează către oferta care răspunde cel mai bine preocupărilor, concepțiilor și stilului lor de viață. În felul acesta, opțiunile lor influențează producția de hrană, determinând fermierii, procesatorii și comercianții să țină pasul cu noile exigențe, scrie LantulAlimentar.ro.

Un studiu publicat recent de Comisia Europeană relevă că 35% din repondenții unui chestionar s-au declarat preocupați de reziduurile de pesticide, antibiotice, alte tipuri de poluanți și de prezența aditivilor în alimente. Jumătate din cei chestionați au răspuns că sunt interesați să obțină informații despre originea produselor și siguranța acestora pentru consum.

Creatorii noilor tehnologii au venit în sprijinul acestui interes și au conceput și scos pe piață aplicații cu ajutorul cărora clienții pot afla o mulțime de informații despre conținutul și traseul hranei. Clienții pot evita astfel sucurile cu conținut prea mare de…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro