Cum vor candidații progresiști la Casa Albă să taxeze miliardarii și cum răspund aceștia. Ce este #TwoCentWealthTax

Planul senatoarei Elizabeth Warren, una dintre candidatele democraților pentru Casa Albă în 2020, de a impune o taxă miliardarilor americani a stârnit reacții diverse printre aceștia, unii dintre ei, așa cum este fondatorul Microsoft, Bill Gates, afirmând că inițiativa politicienei din Massachusetts va avea efecte negative asupra inovației și caracterului antreprenorial al americanilor.

Discuția despre proiectul lui Warren, așa-numitul #TwoCentWealthTax sau Taxa Ultra-milionarilor, s-a intensificat în ultimele zile după ce echipa sa de campanie a difuzat un clip electoral în care mai mulți miliardari americani sunt prezentați criticând planul senatoarei progresiste.

În acest moment Warren se numără printre candidații democrați cu șanse reale de a fi nominalizați să reprezinte Partidul Democrat în lupta cu președintele republican, Donald Trump, pentru fotoliul de lider al Statelor Unite. Deși planul senatoarei democrate a stârnit si reacții pozitive ale unor bogații din America, analiștii consideră că atitudinea ei anti-Wall Street a stârnit îngrijorare în…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro