Curtea de apel Timișoara a audiat pe whatsapp un suspect de furt, posibil infectat cu coronavirus, și l-a plasat în control judiciar la spital ca să nu contamineze arestul

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus i-a determinat pe judecătorii Curții de apel Timișoara să utilizeze noile tehnologii pentru audierea suspecților. De exemplu, judecătorii l-au audiat pe whatsapp pe un bărbat de 52 de ani intrat în țară pe 17 martie 2020 prin punctul de trecere a frontierei Cenad și plasat în carantină la spitalul de boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara, cu suspiciune de coronavirus, potrivit documentelor din dosar consultate de G4media.ro.

Foto: fragment din motivarea instanței

Instanța nu a emis mandat de arestare provizorie în vederea predării suspectului în Luxemburg, ci l-a plasat sub control judiciar în carantină la spital, urmând ca solicitarea de predare să fie analizată pe fond la data de 31 martie.

Foto: fragment din motivarea instanței

Instanțele judecă în această perioadă doar cazurile urgente, iar solicitările privind luarea unor măsuri preventive sunt considerate cazuri de urgență. La rândul lor, pachetele asigură serviciul în fața instanțelor, iar activitatea de anchetă este limitată.

Foto: Universul Juridic


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro