Dacian Cioloș: Tocmai am aflat că ONG-urile plătesc TVA şi taxe vamale pentru importul de măşti, mănuşi şi alte echipamente medicale, în timp ce firmele sunt scutite. Este de neconceput

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, atrage atenția că este incorect ca ONG-urile să fie obligate să achite TVA și taxe vamale, la import de echipamente medicale de protecție, în timp ce firmele sunt scutite.

„Este inadmisibil ca firmele să fie scutite de aceste taxe, iar organizaţiile non-profit să nu beneficieze de această măsură pentru a aduce materiale de protecţie pentru spitale sau case de bătrâni”, a transmis preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, în cadrul unei şedinţe a Celulei executive de criză PLUS.

Liderul PLUS a subliniat că formațiunea sa trebuie  să ceară imediat Guvernului Orban să rezolve urgent această problemă.

„Tocmai am aflat că ONG-urile care ajută în această criză populaţia plătesc TVA şi taxe vamale pentru importul de măşti, mănuşi şi alte echipamente medicale de protecţie pentru criza coronavirus. Acest lucru este de neconceput, trebuie să cerem imediat Guvernului să rezolve urgent această problemă cât timp Comisi Europeană a decis, pe 3 aprilie, scutirea de taxe vamale şi TVA pentru materiale de protecţie aduse din afara UE”, a comentat Cioloș, potrivit Agerpres.

„Ca acest lucru să se schimbe, trebuie să trimitem o soluția către Guvern (ea a fost scrisă de echipa Ancăi Dragu), imediat după ce terminăm această şedinţă să o trimitem, pentru ca astfel o parte din banii donaţi de oameni pentru măşti şi mănuşi se duc la stat în loc să ajungă la cadrele medicale pentru protecţie”, a spus liderul PLUS.

Sursa Foto: Inquam Photos/George-Calin


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro