Dan Barna, despre propunerea USR ca Cioloș să devină premier: ”Dacă se ajunge la a doua nominalizare, vrem ca președintele să aibă toate opțiunile”

Președintele USR, Dan Barna, a afirmat, la Realitatea Plus, că Dacian Cioloș a fost propus ca premier la consultările de la Cotroceni în perspectiva respingerii de către Parlament a celei de-a doua nominalizări a lui  Ludovic Orban, iar președintele Iohannis va fi nevoit să renunțe la proiectul anticipatelor.

Dan Barna a afirmat că există posibilitatea ca proiectul anticipatelor să fie stopat după respingerea în  Parlament a noii candidaturi a lui Ludovic Orban.

”Dacă pică al doilea guvern Orban, se va ajunge la a doua nominalizare. De aceea am propus un premier, ca președintele să aibă toate opțiunile. În acel context, vrem să facem parte despre din acel guvern”, a spus Barna.

Astfel că președintele Iohannis va avea de ales dacă supune unui alt vot al Parlamentului un al treilea guvern Cioloș sau un alt guvern Cioloș. În cazul în care Parlamentul va respinge opțiunea președintelui, se ajunge la anticipate. Dacă nu,…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro