Dărâmarea statuilor unor figuri istorice asociate rasismului: Înalt reprezentant Oxford – “Să-ți ascunzi trecutul nu e calea către iluminism”

Fenomenul protestelor împotriva rasismului, în care multe organizații din SUA și Europa cer sau provoacă înlăturarea statuilor unor personalități istorice, dar care au sprijinit rasismul, colonialismul sau negoțul cu sclavi, a atins și Universitatea din Oxford. Conducerea acestei instituții de învățământ rezistă, însă, în fața apelurilor de a înlătura o astfel de statuie, unul dintre reprezentanții săi avertizând că “a-ți ascunde trecutul nu e calea către iluminism”.

Vorbele aparțin, potrivit Times Higher Education, vice-cancelarului universității, Louise Richardson. Ea s-a referit astfel la apelul – însoțit de un protest la care au participat, săptămâna aceasta, câteva mii de oameni – ca statuia unui industriaș cu un rol major în coloniile britanice din Africa, Cecil Rhodes, să fie înlăturată de la Colegiul Oriel, parte a Universității din Oxford.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro