Datoriile curente ale Primăriei Capitalei se ridică la 2,5 miliarde de lei / Nicușor Dan: Aici ne-au adus floricelele, târgurile şi companiile municipale

Datoriile curente ale Primăriei Capitalei se ridică la 2,5 miliarde de lei, a precizat, joi, într-o conferință de presă, Nicușor Dan. Primarul a reafirmat voința de a desființa companiile municipale.

Nicușor Dan a precizat că, începând din luna august, conturile PMB sunt blocate, motiv pentru care în prezent nu poate fi plătită nicio lucrare de investiţie.

Cu titlu de exemplu, Nicuşor Dan a precizat că 2,5 miliarde lei reprezintă costurile metroului din Drumul Taberei, ale podului de la Brăila peste Dunăre sau cele necesare realizării a 10.000 de apartamente, relatează Agerpres.

„Aici ne-au adus floricelele, şi târgurile şi companiile municipale”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că doreşte ca datoria PMB către ANAF, prin intermediul STB, să fie eşalonată şi să fie ridicat plafonul de îndatorare.

Potrivit edilului, în februarie va începe operaţionalizarea marilor lucrări de investiţii.

De asemenea, în jurul datei de 1 februarie va fi prezentat bucureștenilor proiectul de buget pe acest an, care va fi în dezbatere publică.

Nicușor Dan a precizat că se va întâlni și cu primarii de sectoare pentru a discuta despre investiții.

El a reafirmat și voința de a desființa companiile municipale, care sunt „un dezastru”.

Sursa foto: Pixabay


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro