Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

De ce Catalonia se confruntă cu manifestaţii de masă

Militanţii împotriva independenţei Cataloniei au manifestat duminică la Barcelona, cerând încetarea violenţelor care au avut loc toată săptămâna în capitala Generalităţii Catalonia, informează Reuters, citată de Agerpres.

În faţa a sute de susţinători, Albert Rivera, liderul partidului Ciudadanos şi susţinător al menţinerii Cataloniei în componenţa Spaniei, a acuzat de asemenea guvernul central al socialistului Pedro Sanchez că nu a depus suficiente eforturi pentru a pune capăt tulburărilor.

„Oamenii nu-şi mai pot duce copiii la şcoală, nu-şi mai pot deschide magazinele”, a spus el. „Avem nevoie de un guvern spaniol care să îi protejeze pe cei vulnerabili’, a adăugat liderul Ciudadanos.

Din cauză că organizatorii referendumului ilegal din 2017 au fost condamnaţi la pedepse grele de închisoare luni, 14 octombrie, regiunea Barcelona este scena unor tensiuni din ce în ce mai mari, scrie și Le Figaro.

După patru zile de tensiuni la Barcelona, Catalonia s-a confruntat vineri, 18 octombrie, cu mobilizări masive ale…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro