DNA a solicitat primăriei Sectorului 1 contractele privind documentația pentru modernizarea mai multor licee și școli / Clotilde Armand: ”Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc”

DNA a solicitat primăriei Sectorului 1 contractele – privind devizele și studiile de fezabilitate pentru modernizarea mai multor licee și școli din Sectorul 1 – din perioada administrației fostului edil PSD, Daniel Tudorache, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Spre exemplu, DNA a solicitat contractul nr. 137/15.07.2019 având ca obiect elaborarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) și a studiului fezabilitate pentru lucrările de reabilitare și modernizare a liceului Nicolae Iorga din Sectorul 1.

În total este vorba de 6 astfel de contracte încheiate de primăria Sectorului 1 condusă de Daniel Tudorache cu firma Be Home Concept SRL din Sectorul 1, București.

Direcția Națională Anticorupție a început cercetările cu privire la afacerile studiilor DALI (devize umflate și supraevaluate) pentru școlile din Sectorul 1 din perioada administrației PSD – Tudorache. Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc. Așa au „reparat” școlile pesediștii în fiecare an. De asta urlă disperați acum împotriva noastră. Că nu mai au cum să fure”, a scris actualul primar Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit publicației Buletin de București, numai anul trecut, firma Be Home Concept SRL a primit aproape 9 milioane de lei de la primăria condusă de Tudorache pentru realizarea documentațiilor DALI.

Potrivit documentelor firmei Be Home Concept SRL publicate în Monitorul oficial, firma este deținută în acte de Elena Bejan din Găești, Dâmbovița.

În 2013, ea a devenit acționar unic după ce a preluat un pachet de 50% din acțiuni de la Mihail Antohii, un cetățean moldovean de 61 de ani, domiciliat la Chișinău.

Potrivit buletin.de, care citează presa din Republica Moldova, Mihail Antohii ar fi controlat o parte din traficul cu țigări dintre spațiul ex-sovietic și România.

O investigație evz.ro arăta cum 20 de lucrări de artă cumpărate de Darius Vâlcov, fost ministru PSD al Finanțelor, au fost descoperite de procurorii anticorupție într-un imobil care aparținea familiei Antohii, prin intermediul unor offshore din Belize. Clădirea de pe Strada Stockholm – acolo unde s-au descoperit operele semnate de Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Andy Warhol și mulți alți artiști faimoși – a fost renovată chiar de firma Be Home Concept.

Potrivit Rise Project, firma Be Home Concept a renovat și vila lui Vladimir Plahotniuc din Pipera, fostul jupân de temut din Republica Moldova, fugit din țară și căutat pentru furtul miliardului de dolari din băncile moldovene.

Foto: Ilustrație generică


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro