Dragostea în vremea coronavirusului – Sfântul Valentin, o zi tristă în China. Evenimente anulate, teamă de flori, căsătorii amânate

Jiang Lanyi, o tânără de 24 de ani din China, plănuise o călătorie de vis alături de logodnicul ei cu ocazia Sfântului Valentin, însă din cauza epidemiei de pneumonie virală, cei doi au fost nevoiţi să rămână la domiciliu, soartă pe care o împărtăşesc milioane de îndrăgostiţi anul acesta de Ziua Îndrăgostiţilor, scrie AFP, preluată de Agerpres.

În locul călătoriei prin locuri emblematice din China – grădinile din Suzho, galerii de artă modernă în Shanghai şi patinaj pe lacurile îngheţate din Beijing – Jiang Lanyi şi logodnicul ei ucrainean au rămas mai mult de două săptămâni în locuinţa părinţilor tinerei, fără să îndrăznească să iasă din casă.

În această ţară paralizată de frica de contaminare cu Covid-19, marile restaurante, florăriile, hotelurile şi site-urile romantice nu vor avea încasări impresionante de Sfântul Valentin.

Consemnată la domiciliul părinţilor, Jiang şi-a petrecut timpul iniţiindu-şi iubitul în tainele mahjongului, un joc tradiţional chinezesc.

„Jucăm între două…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro